Blicka framåt..

Idag när jag rensade förrådet hittade jag massa gamla dagböcker och foton från när jag var 12 fram till när jag var 17 typ.

Vad mycket tankar man hade då! Man levde i nuet, och kunde inte riktigt blicka framåt. Jag kanske tyckte det var helt självklart att jag skulle få dricka alkohol och va ute hur länge jag ville när jag var 13, och jag kunde inte förstå hur mina föräldrar kunde vara negativa till det. Detta ledde ju självklart till mycket bråk, och en gång "rymde" jag. Jag vägrade komma när mamma skulle hämta upp mig, för jag ville så gärna gå ut och hänga den kvällen. Sen kom jag inte hem förrän dagen efter, och mamma och pappa hade varit så himla oroliga.
Detta ledde till en hel helgs utegångsförbud över lucia. Var det värt det? NEJ! Det var ju lucia-natten man såg framemot, uppe hela natten och hänga.
Man kan kolla på ungdomar idag och tycka att dom e så himla omogna och inte vet sitt eget bästa. Men jag måste erkänna att jag var precis likadan!
Inte så konstigt egentligen, det är under tonåren man förväntas hitta vem man är, skapa sin personlighet, och det tar tid! Jag tror inte att jag har hittat vem jag är än. Gör man någonsin det?

Hittade även gamla foton från gamla tider, vad mycket man har varit med om! Både glädje och svek.
Men vissa saker måste man bara lägga bakom sig, försöka förlåta och gå vidare.
Det känns så himla bra, idag fick jag verkligen mer bekräftelse på att JA, jag har gått vidare, för längesen.
Jag har lagt detta bakom mig, och jag blickar framåt!

Storstädning!

Idag har jag tagit tag i mitt källarförråd. Det var allt för stökigt, så nu behövdes det lite organisering där nere. Mellan kl.13 och kl.17 har jag stått nonstop och grejat, och här är resultatet:

FÖRE                                           EFTER


Lite stolt är jag nog :)

Gårdagen spenderades på Snerikes, serverade. Kul att komma tillbaka, va allt för längesen jag jobbade. Självklart blev det fest efteråt, dans i nedre bar, haha va kul vi hade :) Kom hem kl.5 i morse. I höstas gjorde jag så här varje vecka, förstår inte hur jag orkade då!

Imorgon blir det jobb på ica, och då är det också dags att inviga cykeln för året :) Sen blir det middag med tjejerna :) Ska bli mysigt.


Känslor.

Allt för mkt som händer nu för att jag ska kunna komma ner på jorden.
Pratade med mina klasskamrater idag, och några funderar på att hoppa av. Jag har alltid varit säker på mitt val, men nu börjar jag också vela. Vad vill jag bli egentligen? Hur lång tid ska det ta? Får jag i överhuvudtaget jobb?

Och detta var verkligen inte rätt vecka att börja tänka på dessa saker.
Idag började ny kurs, måste köpa kurslitteratur.
Om några dagar är det visning på mamma & pappas hus, vilket är väldigt psykiskt påfrestande just nu. Huset jag har växt upp i och bott nästan hela mitt liv i ska säljas, det känns som att en bit av mitt liv försvinner. Och i och med det är vi tvungna att avliva vår äldsta katt, och det känns också väldigt jobbigt, jag har haft henne sen jag var 13.

Imorgon ska jag servera på Snerikes, vilket iofs ska bli kul, skönt att tänka på nåt annat.

Sen ska jag jobba på ica hela påsken, och bli ännu mer stressad över alla galna kunder som inte vet vad max-köp betyder. Jippie.

Nej, en paus är nog vad jag behöver just nu. Åka bort nånstans och lägga allt detta åt sidan, bara för ett litet tag. Andas

[Om bara du vore här]

It's a cold and it's a broken hallelujah

För att jag klarade det! Idag har jag tagit min första löprunda utomhus sen i höstas. Och jag fixade det! Jag sprang i en halvtimma, och spurtade till och med på slutet!
Tidigare har jag sprungit 5 minuter sen har mina lungor kollapsat, på grund av min astma. Men nu under hösten har jag tränat väldigt mycket konditionsträning inomhus, och låtit bli fotbollsträningarna utomhus, och det har lett till att jag har varit frisk nästan hela vintern, och kunnat träna mycket. Jag är så grymt nöjd med mig själv idag :)

Sen blev det mag och ryggträning efteråt i 30 min. Oj vad jag svettades, mer än på gymmet. Men jag älskar att pressa mig själv!
Om man ska träna ordentligt och nå riktiga resultat så måste man våga pressa sig själv, orkar du bara två till kan du göra fyra. Det sitter i huvudet!

Imorgon blir det jobb till 20, sen blir det fest med bästaste Carolina & Calle :) Ser framemot dans på min soffa :)

Idag har varit en bra dag, på alla sätt :)

Nu jäklar ska det tränas!

Idag har jag köpt en hävstång och nånting som jag inte vet vad det heter på svenska, heter "rotating push up handels", det ser ut som såna man använder när man ger folk elchockar, ska iallafall träna armar och bröst.
Mitt mål är att jag ska kunna häva upp mig i den där hävstången till sommaren, utan hjälp, haha.




Men självklart blev det lite klädshopping också, men inte lika mkt denna månad! Två toppar och en klänning, allt för 450:- sammanlagt. Jag funderar på att avstå från att köpa kläder nu fram till sommaren. Såg en kvinna på tv som hade sparat hur mkt pengar som helst på ett köpstopp! Hon hade sytt om sina gamla kläder t.ex. Nu vet jag att jag inte kommer sätta mig och sy om alla mina gamla kläder, men nåt plagg kanske :) Ska iallafall försöka, får se det som en utmaning!
Som morgondagens träning.. Först blir det intervall-löpning, sen styrketräning på det. Är grymt laddad!

Tack för en trevlig dag Carolina <3 I helgen ska det dansas :)

Nu blir det nog till att försöka sova, är helt slut efter en kväll på ica.. Godnatt!

Vad lever vi i för samhälle?

Är såååå arg!! Har precis sett Uppdrag Granskning på svt, och det handlade om en 14-årig tjej som blev våldtagen av en 15-årig kille på en skoltoalett.
Hon anmälde honom, han erkände, han blev dömd, men människor på orten där dom bor tror fortfarande att hon har ljugit. Dom startar facebook-grupper för att hylla honom (!!!!), och kallar henne en jäkla hora och massa saker, 4000 st medlemmar (!!!!), och bland dom massor av vuxna människor!
Hon blir så himla mobbad i skolan så hon tvingas flytta 50 mil bort till Sthlm. Hon vågar inte komma tillbaka!

På skolavslutningen några månader senare bjuds denna kille som har fått byta skola in till kyrkan där han hyllas av sina klasskompisar & lärare. Som tur var var inte tjejen med.

Samma kväll våldtar han en till tjej!! Nu finns det DNA-bevisning, men i detta fall blir denna tjej också kallad lögnerska, alla hyllar fortfarande killen.

HALLÅ! Han har erkänt, blivit dömd i hovrätten, det finns bevis. Vem är det som är offret här?!?!
Stackars tjejer..

A walk to remember..

Behövde rensa tankarna lite, på tillbaka lite av min inspiration till att plugga. Det resulterade i en timmas promenad genom vackra Kåbos gator & en fin utsikt över staden från Slottet..
Hoppas på bättre prestation nu, för nu har jag provat allt.. Avslappningsövningar, promenader, musik, städning, tvättning, matlagning.. Ingenting kan få mig på rätt spår idag känns det som..



Ett skäl att aldrig mer gå och äta på Mcdonalds

-->www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6815009.ab

Ge mig vår!

Igår strålade solen, och man kunde ju inte göra annat än känna att våren var här. Men så länge fick man inte va glad, idag snöar det igen :/ Upp skulle man iallafall och tvätta kl.7, och det var inte lätt att komma upp ur sängen idag, jag har sån himla träningsvärk! Mina lår darrar och min rumpa ska vi inte tala om.. Och min rygg..

Jag har ändå tränat regelbundet sen jag var typ 6 år, men Core-passet igår tog fram muskler hos mig jag inte visste att jag hade. Har aldrig vågat köra bålträning, på grund av att jag har haft en inflammation i min rygg sen jag var 20, då vi krockade med bilen. Jag har alltid fått så himla ont i ryggen av all sån sorts träning, och jag har varit livrädd att jag ska knäcka sönder nåt i ryggen igen. Men nu är det dags att släppa oron, och träna upp ryggmuskulaturen igen, väldigt bra att ha om man ska sitta i kassan på ica hela sommaren.



Annars går denna dag ut på att plugga, har 4 seminarieuppgifter att skriva, en opponering att förbereda och en juridikuppgift :/ Känner mig inte ett dugg peppad.
Några i klassen ska till Snerikes o parta idag, ha det så kul säger jag bara!


tired of studying

När man tror att man är färdig med pluggandet för ett tag så kommer nästa grej.. När ska man hinna att inte tänka på skolan? Vet inte senast jag läste en bok som inte är kurslitteratur, i somras nån gång typ..
Jag som trodde det skulle va skönt att börja plugga, ha mer tid över, men där bedrog jag mig.. Har mer att göra än nånsin just nu. Längtar tills på fredag, då e min kurs slut, men då bär det av till ica istället för jobb hela helgen. Sen blir det jobb hela påsken också.. Vet inte om jag ska skratta eller gråta..

Helgen spenderades iallafall med underbara Carolina <3 Hon var pojkväns-fri denna helg så vi tog tillfället i akt att gå ut o parta :) Mysig middag, följt av förfest med Kristina & Kajsa. Och sen bar det av till BJ för lite rödvins-drickande och lite dans :) Men vår väg hem slog nog allt. Carolina satte på musik på sin mobil och vi körde aerobics genom Uppsalas gator, vi hade båda ont i kroppen när vi vaknade upp igår morse :) Där kanske vi brände bort alkoholen.

Idag har jag för första morgonen på länge sovit ut.. Sen bar det av till gymet för Core. Grymt jobbigt, men grymt kul! Kommer jag nog fortsätta gå på. Jag känner redan att träningsvärken är på ingång.
Imorgon blir det pump, skivstång, ska bli kul :)
Känner mig oerhört peppad på träning just nu!

Hann även med fika på Fågelsången med Julia, Marcus, Patrik & Magdalena, min första fika utomhus för året, så himla mysigt :)

Music is takin' over

Jag har iallafall pluggat 4 timmar nu på eftermiddan. Nu har jag kanske typ 3 sidor kvar att skriva. Känner mig peppad!
Dock blev jag lite seg efter ett tag, så nu har jag legat i 3 timmar och bara lyssnat på musik, och laddat över ny musik till mobilen.. Känner mig mkt nöjd! Så mkt musik man lätt glömmer bort, därför är ju spotify så himla bra! Musik måste vara det bästa som hänt mig (nästan iallafall).

Nu har jag också bestämt mig för hundrade gången att jag ska lära mig spela gitarr, hoppas att jag kan hålla det den här gången :)

Tänk i sommar.. Ligga på en filt och möta solnedgången med ljuv musik.. Sommar nu tack!

Men nu ska jag nog gå och lägga mig, jobb på ica kl.10 imorgon, jippie. Blir en promenad till jobbet iallafall :)


Fredag.

TORSDAG.
Plugga i Juridisk med Jonna. Eller försöka plugga kanske man ska kalla det :) Vi satt nog mest och försökte komma på skäl att inte plugga.

Dumplings. Så himla gott! Speciellt när man får vara med och göra dom :) Jag, Kalle & Micke satt och paketerade räkor & sparris i nån sorts tunn deg, och drack öl. Kunde inte ha blivit trevligare :)



FREDAG.
Trött. Jag måste verkligen plugga, men jag har legat i soffan hela morgonen, noll energi!

LÖRDAG.
Myyys. Jag och Carolina ska ha tjejkväll, längtar redan! :)


A lot of feelings takin' over me..

Ibland blir det bara för mkt..
Skola, familj, jobb, vänner, kärlek.. Allting på en gång!
Kan nån säga mig hur man ska lyckas kombinera allt detta? För jag har ingen aning..
Snälla nån ge mig lite styrka, jag känner mig inte tillräcklig.


All this thoughts come to my head….


Plugga.. Plugga & Plugga

har varit lite dålig på att skriva den här veckan, har haft så mkt i skolan så jag har inte hunnit tänka på annat känns det som. och så har jag jobbat på maxi i helgen också.
Längtar till på onsdag då all stress är över!

Här är helgen i bild:


JAG OCH REBECCA KOLLAR PÅ MELODIFESTIVALEN



UNDERBARA SÖNDAGSMORGON KL. 7 - PÅ VÄG TILL JOBBET




Idag har jag suttit typ 7 timmar i engelska parken och pluggat, gått ovanligt bra :) Sen har jag varit på spinning, grymt kul! Skitbra pass, ska jag gå på fler gånger.
Imorgon blir det Alpin-pass. Styrketräning på bänk, intervallträning & hopp.. Får se hur det går :)

En till dag i solen

Solen skiner, snön smälter sakta men säkert bort.. En fredag att tycka om!
Den började redan kl.9 då väckarklockan ringde, då var det bara att gå upp och klä på sig för en timmas promenad i det ljuvliga vädret.
Sen en väldigt efterlängtad frukost!

Nu ska jag snart inta en lunch, och sen bär det av till gymmet för en timmas spinning. Wiieee. Så himla skönt att komma igång igen, nu kan ingenting stoppa mig! (hoppas jag)

Sen ska jag fredagen till ära plugga. Wieee (eller?). Jag har inga andra planer så det får bli en helkväll på Engelska Parken. Va kul jag ska ha :)

Trevlig helg!


Mitt kära Uppsala

Jag älskar verkligen att bo i denna vackra stad. Ser någonting nytt varje dag känns det som.

Men jag tycker det kan bli vår nu, för det känns som att jag är nära att halka varenda gång jag går ute nuförtiden. Jag börjar bli paranoid!


HALT MEN VACKERT


MIN FAVORITBRO I UPPSALA


Du, jag tror vi flyr rakt in i solen

Idag har varit en bra dag :) :) Lycka är allt jag känner just nu.

Tonight I have to leave it..

Saker förändras i ens vardag hela tiden.. Dock går livet vidare innan man ens hunnit blinka..
Men ibland så kommer verkligheten ifatt en och man vet inte hur man ska hantera den..
Just nu är allting bara så himla förvirrande.. Önskar att jag visste..


I dedicate this to my dear friend <3

Min bästaste underbaraste vän på denna jord.
Hon som alltid ställer upp.
Skrattar åt mig när jag gör konstiga grimaser.
Dricker tequila ur äggkoppar & glöggmuggar.
Denna kväll kan ju gå till historien som en av dom roligaste jag haft.
Vilka år vi har bakom oss, och hur många år vi har framför oss.
Älskar dig! <3


Good morning sunny day!

Inspirationen flödar idag! Det är bara att titta ut så blir man lycklig :) Blev en tidig uppgång idag, redan vid 7.30.. Jag kände för att lyxa till frukosten lite idag



Sen blev det en timmes promenad i det sköna vädret :)

Nu väntar en god lunch bestående av vegetarisk lasagne, sen blir det skola.

Sen blir det dejt med sötaste Carolina :)

 


Vad är väl en pubrunda..

Just nu ska jag egentligen gå på pubrunda med Snerikes faddrar & reccar, men det blev inte det idag. För en gångs skull har jag lyssnat på min kropp som säger NEJ, pubrunda med dånande huvudvärk & en dunkande bula på huvudet är väl kanske inte det bästa. Så ikväll har jag varit hos mormor och hälsat på. Fikat & pratat, så mysigt :) Nu ska jag försöka plugga lite.

Imorgon ska jag och pappa försöka oss på att laga indisk mat, får se hur det går..


Ser det inte underbart gott ut?


Vårdrömmar

Nu får det va nog! Ge mig vår!
Tänkte iallafall ta mig ut idag och ta en liten promenad, tittar ut, och ser knappt huset utanför. Vilken snöstorm!
Så jag har legat hemma idag i soffan och kollat på tv. Känner mig fortfarande inte bra efter min lilla olycka. Blev jätteyr efter jag hade duschat, obehagligt. Så det e bara att vila. Vill ju träna :/ Men det blir kanske en promenad imorgon iallafall :) Men då vill jag ha sol!!


VÅR I BERLIN


Lite besviken är jag nog allt..

Var på Kent igår med Sofia. Hade såklart skyhöga förväntningar, har ju inte sett detta band på 7 år. Dock så blev det en liten besvikelse.
Jag minns det som igår när hela stadion den 6 juni 2003 stod och vrålade blåjeans i 10 min & det blev helt galet när Revolt III och Halka lyfter hela stadion till extas..
Min första gång jag såg Kent var 2002 (Kalasturnén) Sundance Kid, Elite & Musik Nonstop.. Där började min Kent-resa..
Men nu.. jag vet inte.. känns som att dom har tappat sin gnista lite.. Kevlarsjäl & Mannen med den vita hatten var helt underbara.. Men annars tyckte jag låtvalet var lite lamt.. Massa nya låtar som man knappt har hört..
Ska man va besviken eller ska man bara inse att saker och ting förändras, även musik.